Podcast #1 Cyklotúra s Martinom Pižemom a jeho gitarou

Príroda a hudba – neviem ako vám, ale v mojom živote sa tieto dve veci stále prepletali. Keď sme s rodičmi ako malé decká chodievali na výlety, stále sme si cestou vyspevovali. Rovnako v čase, keď som si vymyslela svoju Vlakotúru, predstavovala som si ako cestujem do diaľav a v hlave mi hrala hudba. Nepotrebovala som slúchadlá, hudba v mojej hlave jednoducho stále bola. Spríjemňovala mi dlhé hodiny chôdze, umocňovala atmosféru a bola mojou spoločníčkou na cestách. Správna hudba je mocný čarodej – dokážete ňou vystihnúť všetko, čo nemusíte hovoriť slovami. 

Pri tvorbe mojich podcastov som teda nezabudla ani na túto zložku. Nemusela som dho vyberať – hneď som vedela, koho oslovím, aby mi k nim nahral sprievodné tóny.  Martin Pižem, výborný hudobník, multitalentovaný človek, ktorý navyše zdieľa moje nadšenie pre cestovanie a prírodu. A tak som ho pozvala zároveň aj na cyklotúru, počas ktorej sme sa rozprávali o jeho tvorbe, pozbierali sme zopár odpadkov v Slovenskom raji a užívali si prvé jarné lúče.

Vypočujte si podcast z našej cesty:

Stretli sme sa v Smižanoch, mojej rodnej obci, a pokračovali sme na bicykloch smerom na Bikšovú lúku v Slovenskom raji. Trasa nie je náročná, zvládne ju, hádam, každý. Až na ten detail, že prvá jazda po zimnej pauze dá zabrať kondičke (teda aspoň mojej).

Bikšova lúka
Na Bikšovej lúke s Martinom Pižemom

Bolo to v marci, počasie nám vyšlo a slniečko krásne svietilo. Tak sme sa tam chvíľu zdržali a rozprávali sme sa o Maťovej tvorbe. Od jeho prvej trampskej pesničky, ktorú zložil ešte ako neposedné dieťa, punk-rockové obdobie v puberte až po súčasnú tvorbu.

Martin Pižem na Bikšovej lúke

Maťo mi zahral zopár pesničiek, chvíľu sme si posedeli na slniečku a nakoniec som pozbierala aj zopár odpadkov na lúke. Na moje prekvapenie, nebolo ich veľa. Väčšinu tvorili plechovky od piva pri lavičke, na ktorej sme sedeli.

Bikšova lúka
Môj tátoš a vrece na odpadky

Cestou naspäť sme sa zastavili pri Novákovej chate a úspešne sme došli domov. Síce mi to trvalo neskutočne dlho, ale konečne som sa s mojou lenivosťou dokopala k tomu, aby som zostrihala svoj prvý podcast a zážitky z našej trasy. Poteším sa, ak si ho vypočujete a napíšete mi, ako sa vám páčil. Či by ste niečo zmenili, čo by som mohla vylepšiť a hlavne, či sa vám páčil.

Bikšova lúkaP.s. Tomu, kto mi napíše ako prvý do komentára, kedy sme podcast nahrávali, pošlem poštou nálepky Vlakotúra. Indíciu nájdete priamo v podcaste.

Text/Foto: Miroslava Slejzáková

Hudba: Martin Pižem

Vypočujte si aj INTRO k podcastom Denník reportérky:

2 thoughts on “Podcast #1 Cyklotúra s Martinom Pižemom a jeho gitarou

Add yours

Pridaj komentár

Website Built with WordPress.com.

Up ↑